Arroz Dacsa col·labora per segon any en la campanya “Llegir en Valencià” de la Fundació Bromera

La Fundació Bromera ha presentat la seua nova campanya d’animació a la lectura en valencià “Llegir en valencià” en la que, per segon any consecutiu, col·labora Arroz Dacsa.

El projecte, que porta 16 anys en marxa, se centra enguany en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i l’agenda 2030, davall el títol «Llegir en valencià, per a salvar el món».

Llibres per a salvar el món

D’esta manera, des de la Fundació Bromera, amb el suport d’entitats públiques i privades com a Arroz Dacsa, busquen abordar conjuntament els objectius de desenvolupament sostenibles que arreplega l’agenda 2030 a través de la lectura. Aspectes com la sostenibilitat del planeta, la lluita contra la pobresa o les desigualtats, perquè entre tots aconseguim acabar amb ells.

En este sentit, la campanya se centra a buscar que les persones lligen i ho facen en valencià. Per a això, any rere any es van sumant entitats conscienciades de la importància del projecte i la consecució d’este objectiu comú plantejat.

Per a esta ocasió s’han seleccionat 11 dels 17 ODS i entorn d’estos objectius es van a editar 11 llibres que formaran la col·lecció de llibres d’enguany. Cada un dels llibres abordarà un objectiu des del punt de vista dels ciutadans i què podem fer nosaltres per a combatre eixe problema i sumar en la consecució de l’objectiu plantejat.

Junt amb l’edició dels llibres, i com ja ve sent habitual en edicions anteriors, es realitzaran també accions paral·leles per a aconseguir fomentar la lectura entre el públic no habituat a llegir en valencià. Per a això, per mitjà d’entrevistes, concursos, actes públics,… poder arribar al nombre més gran possible de lectors.

La col.lecció d’enguany

Els llibres que componen la col·lecció d’enguany, escrits per autores i autors del panorama literari valencià actual, consten d’històries que narren de forma senzilla i pròxima una temàtica entorn d’un objectiu per a poder reflexionar i millorar la situació de cara a l’agenda 2030:

 • Accions pel clima – Andreu Escrivà Garcia
 • Igualtat de gènere – Vicent Usó Mezquita
 • Pau, justícia i institucions sòlides – pau Alabajos Ferrer
 • Salut i benestar – NatàliaGisbert Abad
 • Fam zero i fi de la pobresa – Joan Josep Garcia Navarro
 • Producció i consum responsable – Marian Diez Picó
 • Vida submarina, aigua neta i sanejament – Jovi Lozano Seser
 • Vida d’ecosistemes terrestres – Maria Josepa Payà Valdés
 • Ciutats i comunitats sostenibles – Irene Rodrigo Martinez
 • Educació de qualitat – Enric Senabre Carbonell
 • Reducció de les desigualtats – Anna Marí Aguilar
Cada llibre transmetrà al lector com els protagonistes de cada història s’adapten per a aconseguir que la realitat millore. 64 pàgines per llibre amb històries pròximes i pròximes ubicades en el nostre territori per a sentir-les com propies.
Una col·lecció que tornarà un any més a ser genuïna i única, com les històries que narren. Però també, per les il·lustracions que les acompanyen que, una vegada més, tornaran a ser dissenyades per il·lustradors i il·lustradores valencianas.
Junt amb les històries i les il·lustracions, els llibres estan enriquits amb elements addicionals per a facilitar la lectura i millorar-la. D’una banda, un glossari de termes menys coneguts i dos seccions extres. «Per a saber més» inclou curiositats i dades de l’ODS objecte de cada llibre amb idees sobre què podem fer com a ciutadans en eixe sentit; i «Per a llegir més» inclou recomanacions de llibres per a ampliar eixa temática.
En definitiva, 11 llibres de fàcil lectura que faran la delícia tant d’aquells que ja estan habituats a llegir en valencià com als que encara no i volen iniciar-se. Dirigits a un públic familiar, juvenil i adult, seran històries atractives i pròximes per a tots ells.

Com aconseguir la col.lecció i les accions de la campanya

Els llibres podran aconseguir-se cada dissabte dels mesos de juny, juliol i agost amb els diaris Levante-EMV i Informació. El preu serà d’1 euro si es presenta el cupó diari o de 4,5 euros sense cupó, sent el primer llibre gratuit.

Junt amb la col·lecció es realitzaran concursos setmanals perquè els lectors puguen respondre preguntes sobre els llibres i obtindre així vals de compra dels comerços adherits a la campanya. Estos premis van des de vals de compra per a Consum o Pollos Planes, fins entrades dobles a Bioparc o carrets de compra de la marca Rolser, passant per les menjars en un restaurant patrocinat per Arroz Dacsa.

En la web de la campanya www.llegirenvalencia.org i les xarxes socials, estarà disponible tot el calendari de distribució, però també els concursos, entrevistes o material addicional de la campaña.  Arroz Dacsa, per segon any consecutiu, s’unix a esta necessària campanya per a donar el seu suport en el foment de la lectura en valencià. Amb esta acció es busca potenciar, junt amb la Fundació Bromera i la resta d’entitats patrocinadores, la promoció de la llengua i la literatura valenciana, així com la difusió de la cultura popular valenciana i la preservació del nostre territori.