Arroz Dacsa patrocina la 61a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El passat 17 de maig es va presentar oficialment la 61a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca amb la presència de Arroz Dacsa com a patrocinador oficial.

I és que, un any més, el nostre arròs amb denominació d’Origen serà l’arròs per a elaborar la recepta del concurso.

En la presentació, en l’esplanada de la Muntanyeta dels Sants de Sueca, es van donar a conéixer les novetats d’esta edició que se celebrarà el pròxim 11 de setembre i que recupera la seua ubicació habitual prepandèmia, el Parc de l’Estació. 

En el Concurs Internacional de Paella valenciana de Sueca, el certamen gastronòmic més antic d’Espanya, es tornaran a donar cita els i les millors professionals de tota la Comunitat, Espanya i la resta del món.

De fet, en esta edició s’espera comptar amb 40 participants: 3 locals, 14 de la Comunitat, 13 d’Espanya i 10 internacionales.

Com a novetat s’està treballant també per a incorporar semifinals a nivell nacional, amb una estructura semblant a la de les semifinals internacionals que se celebren en països com a Estats Units, Japó i Mèxic. A més de voler fer-les extensibles a països com a Nova Zelanda, Perú, Puerto Rico, República Dominicana, Bèlgica i Italia.

D’esta manera, després d’estes semifinals ixen els representants de cada país que viatgen a Sueca per al dia de la final.

En esta edició se celebrarà novament la segona edició del Concurs per a Jóvens Cuiners. Un concurs que, després del seu èxit en 2019, ha estat parat durant dos anys per la pandèmia. L’objectiu d’este concurs és la participació dels jóvens de 12 i 16 anys del municipi, perquè cuinen la recepta del concurs, apostant així pel seu talent i promovent l’amor per la cuina tradicional.

També participaran 16 comissions falleres i com a novetat, 3 alumnes de cada col·legi de la ciutat, tot això en el marc de Firarròs, una fira que busca crear entorn del Certamen oficial activitats per a disfrutar de l’arròs, però també d’una variada oferta d’embotits i dolços artesans. 

El certamen, que any rere any cobra major repercussió internacional i renom, estrena en esta edició coordinador gastronòmic, i serà Adolfo Cuquerella el que ocupe este lloc.

La 61a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca calfa motors i per a això, al juny s’obriran les preinscripcions dels participants.

I Arroz Dacsa, com no podia ser d’una altra manera, torna a donar el seu suport a esta festa entorn del nostre plat més emblemàtic i a la cuina tradicional valenciana.