Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Mèxic s'alça amb el premi a la millor paella del món en el Concurs de Sueca

Diumenge passat 11 de setembre Sueca va celebrar la seua 61a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana. Un certamen que va tornar a comptar amb el patrocini “d’Arroz Dacsa”.

La competició, que ha donat cita a un total de 42 cuiners de 12 països, busca triar la millor paella del món.

I en esta ocasió el guardó ha recaigut en dos jóvens mexicans, que regenten el restaurant Crocus a Guadalupe, Mèxic. Ells s’han alçat amb el premi de 2 500 euros i, el millor, el premi a la millor paella valenciana del món.

El palmarés s’ha completat amb el segon premi, per al cuiner xinés de El Molí de València. I per a tancar, el tercer premi ha viatjat a Alemanya, de la mà del xef del restaurant Bornheiimer Ratskeller en Frankfort.

No és la primera vegada que el palmarés recau en cuiners de fora de la terra de la paella, inclús del país, la qual cosa reflectix la grandesa de la nostra recepta i com és capaç de travessar fronteras

Dels 42 restaurants a concurs, en esta edició, 30 eren espanyols. I encara que cap d’ells ha pogut alçar-se amb el premi, no hem d’oblidar que els cuiners espanyols i valencians són els més nombrosos en el palmarés a través dels més de 60 anys de concurs.

Tots els participants iniciaven el seu cuinat en les mateixes condicions, amb els mateixos ingredients de proximitat, per descomptat, amb “Arroz Dacsa” cultivat en l’Albufera, també el mateix temps, el mateix aigua i el més complicat per a molts d’ells, cuinar la paella a llenya.

Després dels nervis del cuinat vi el moment de la degustació per part dels 8 membres del jurat i finalment el veredicte.

El palmarés es va completar amb la resta de guardons:

  • Millor paella nacional: Atlántico 57 de A Corunya
  • Millor paella internacional: Tasty Paella de Texas
  • Millor paella de la Comunitat Valenciana: Al grano de La Cañada
  • Millor paella local: El Rebost

Després d’unes edicions marcades per la pandèmia, Sueca recupera el seu tradicional concurs en tota la seua esplendor. Una cita amb la millor paella que servix per a promocionar la cultura i tradicions valencianes, no en va, any rere any augmenta la seua repercussió, amb mitjans i participants vinguts de tots els racons del món.

Un clar reflex és el palmarés internacional d’enguany i l’augment de la demanda de participants edició després d’edició.

I una nova edició, el certamen va comptar amb una gran organització i es va convertir en la festa de la nostra recepta més internacional, la paella. 

Un certamen que s’ha convertit ja en un referent a nivell gastronòmic que ve a potenciar el millor plat del món i al que “Arroz Dacsa” no podia faltar.