Hyperloop, el mitjà de transport per a arribar al futur

Hyperloop és conegut com el quint mitjà de transport. En ell es combina la velocitat d’un avió, però amb la freqüència i comoditat del tren. Pareix difícil aconseguir-ho, no obstant això, el concepte és prou senzill: “es tracta de càpsules que aniran levitant en l’interior d’un tub a baixa pressió. A l’anar levitant, eliminem la fricció amb el sòl i, a l’extraure l’aire, el fregament amb l’aire. Així, no hi ha pràcticament res que et frene”; tal com comenten els membres de l’equip. Descobreix tot sobre Hyperloop, el mitjà de transport per a arribar al futur.

Hyperloop UPV

Hyperloop UPV està format per un equip d’estudiants de la Universitat Politècnica de València que, tenen com a missió dissenyar un prototip funcional de Hyperloop que permeta poder utilitzar este transport en el futur. Este equip va nàixer l’any 2015, després de la Hyperlook Design Weekend Competition que estava organitzada per SpaceX. Este equip, ha treballat durant les diferents edicions destacant en multitud d’àmbits i posant a l’equip Hyperloop UPV en el top 10 en totes elles.

No obstant això, l’equip de Hyperloop de la Univeristat Politècnica de València ha donat un pas més i han desenvolupat el Hypetube. Un tub de 12 metres de llarg i 2 de diàmetre que s’ha convertit en la primera cambra de buit que funciona amb energia solar d’Espanya. Este tub és pioner a Espanya al ser autosostenible, ja que funciona gràcies als 12 panells que té en la part exterior que el doten d’energia.

European Hyperloop Week

A més, han organitzat l’European Hyperloop Week, en la que València es convertirà en el primer esdeveniment europeu centrat exclusivament en este mitjà de transport i en el que convertirà a la ciutat de València en la capital mundial del Hyperloop. Durant una setmana, equips d’estudiants de més de 20 universitats dels cinc continents competiran en el disseny de prototips. A més, es realitzaran xarrades, i taules redones. Esta trobada es realitza amb l’objectiu de generar un intercanvi d’idees i impressions entre els membres de la comunitat d’estudiants i les empreses.

Arroz Dacsa” està compromesa amb el talent, per això des de fa tres anys patrocinen este programa. Perquè impulsen els valors com l’esforç, la constància, la investigació, la innovació i el desenvolupament. Valors que també estan representats en la nostra empresa. La iniciativa de la Universitat Politénica de València és que els seus alumnes tinguen activitats extracurriculars. De fet, este va ser un dels primers projectes que va tindre el programa i amb el temps s’ha convertit en un dels millors ambaixadors internacionals per a la universitat.

Hyperloop és una idea que va sorgir en el passat, però amb el temps ha sigut recuperada en el present per a poder millorar-la en el futur. Este concepte va sorgir en el segle XIX, però no ha sigut fins ara quan s’ha tingut la tecnologia suficient per a poder dur-ho a terme. I és que es necessita que els centres de les grans ciutats es connecten emprant una tecnologia completament neta, evitant esperes.

Però, Hyperloop és molt més. És la unió de persones, dels comerços, de cultures. Representa la unió de tot el món. A més, compartint els valors d’Arròs Dacsa, és portar la innovació per bandera, per a un futur més sostenible. Un conjunt d’avantatges aportades per les diferents tecnologies en un sector que s’ha està revolucionant ja que s’estaven estancant en el desenrotllament de les noves tecnologies. Hyperloop no és només el futur. Hyperloop és el mitjà de transport per a arribar al futur.