IV edició de Paella Fórum

Esta nova edició que gira en torn a la paella valenciana te com a eix central la #paellaencasa

La IV edició del Paella Fórum es va celebrar, un any més, en el Centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Les Naus. Un esdeveniment que gira anualment entorn del plat estrela de la gastronomia valenciana, l’eix central del qual era #paellaencasa i en el que Arroz Dacsa ha sigut patrocinador per tercer any consecutiu.

La nova realitat que viu el sector de l’hostaleria per la pandèmia, ha fet que restaurants i cases de menjars, busquen noves iniciatives per a acostar la paella des dels llocs més especialitzats a cada llar. Durant la jornada, realitzada en format digital, els ponents van parlar de la nova forma d’abordar els preparats, la dificultat de l’enviament a domicili i els avantatges del take away i, resoldre així, les inquietuds que puga tindre el sector de l’hostaleria.

En l’edició 2021 de Paella Fórum s’han buscat experiències que dinamitzen el sector de la paella i que es puga desgranar en tres eixos: el take away, el delivery i els preparats a casa.

Un exemple d’això és Manu Velarte (Paelles Velarte), amb un negoci de més de 100 anys que es manté, que avança i que es diversifica. Amb el pas dels anys, també han escoltat el client i les necessitats que podia tindre. Això sí, sense canviar la filosofia i l’essència, però adaptant-se a les necessitats de cada moment. Centrats en els plats d’arròs tradicional com pot ser la paella, l’arròs a banda, l’arròs al forn, entre altres, és habitual reservar paelles completes, racions, cassoles, però, amb la situació actual, han hagut de reduir la grandària dels recipients. Ara també els demanen més varietat per a vegetarians i vegans, per la qual cosa han hagut d’ampliar la seua oferta. Durant molts anys, s’han centrat en grans esdeveniments però, ara cal centrar-se en el xicotet, en les cases. Entre els seus plans està expandir-se, però busquen que estiga tot baix control ja que no volen deixar arrere el seu lema: “Del foc a la taula”.

En un altre punt es troba Gastropaella, on es dediquen 100% al delivery. La seua forma de treballar és que des que ix la paella del local fins que torna la furgoneta, no poden passar més de 30 minuts. Per això, han pogut resoldre, gràcies l’exercici d’innovació que han fet, la logística de portar les paelles per tota la Marina.

L’entitat organitzadora, Wikipaella, presentarà pròximament una nova edició de la guia on podràs trobar tots els llocs on es pot menjar una autentica paella valenciana elaborada de manera tradicional.