Wikipaella, amb el patrocini “d’Arroz Dacsa”, dóna a conéixer la seua guia i guardons 2022

Dilluns passat dia 4 de juliol es van donar a conéixer els 349 restaurants en tot el món que arreplega la Guia Wikipaella 2022. La gala, celebrada a València, va comptar amb la presència d’Arròs Dacsa, com patrocinador.

La 7a edició de la Guia «Dónde menjar autèntica paella» inclou restaurants de tot el món, majoritàriament de la Comunitat Valenciana, però també d’altres províncies espanyoles o de racons tan llunyans com Dubai, Estats Units, Colòmbia o Costa Rica.

L’objectiu d’esta guia és oferir un llistat de restaurants que cuinen la paella respectant la seua recepta clàssica i amb un compromís amb la qualitat i la professionalitat cap a l’arròs i la tradició.

La guia també arreplega els restaurants guardonats amb la Cullera de fusta, aquells que oferixen paelles cuinades a foc viu amb llenya de taronger.

Finalment, en la gala es van donar a conéixer els quatre guardons especials que entrega Wikipaella i que van dirigits a persones o entitats que destaquen pel seu compromís amb les paelles clàssiques:

Organisme de l’any 2022:   Millor cuiner de l’any 2022: Jesús Melero, del restaurant de Sueca Ri-Ra. Un guardó per la seua labor com a cuiner, però també com a coordinador del Concurs de Paelles de Sueca.  Millor producte 2022: Paella Fàcil de Vicente Prior.  Premi a la innovació: Félix Vallugera i cook_obsession, pel seu innovador procés per a l’elaboració de l’arròs cuinat en paella.”

  • Organisme de l’any 2022: Certamen de paelles de les Fogueres de Sant Joan, la festivitat de la ciutat d’Alacant. Un certamen que reunix a milers de persones entorn de la paella.  
  • Millor cuiner de l’any 2022: Jesús Melero, del restaurante de Sueca Ri-Ra. Un galardón por su labor como cocinero, pero también como coordinador del Concurso de Paellas de Sueca. 
  • Millor producte 2022: Paella Fàcil de Vicente Prior. Un mecanisme que controla de manera còmoda i precisa el moment de tirar l’arròs.
  • Premi a la innovació: Félix Vallugera y cook_obsession, pel seu innovador procés per a l’elaboració de l’arròs cuinat en paella.

Un any més, amb la seua Guia i els seus guardons, Wikipaella busca posar en valor els arrossos clàssics de la Comunitat Valenciana, un objectiu que compartim des d’Arròs Dacsa. Per esta raó, amb el nostre suport a esdeveniments i iniciatives d’este tipus busquem exalçar i donar a conéixer un producte tan nostre com l’arròs i les receptes clàssiques que, com la paella, formen part del nostre patrimoni cultural i gastronòmic.

Es pot visitar i descarregar la guia completa Wikipaella 2022 en la pàgina web del projecte https://wikipaella.org/