Arroz Dacsa patrocina el 60+1 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Diumenge passat 12 de setembre Sueca va acollir novament el Concurs Internacional de Paella Valenciana. Serà la 60+1a edició d’este prestigiós certamen que no va poder celebrar-se en l’edició passada per la situació sanitaria.

I Arroz Dacsa no pot faltar a la cita amb la millor paella del món i ho fa donant suport a la cita en forma de patrocinador. Amb més de 40 anys de tradició i cultura arrossera què millor arròs que l’arròs amb Denominació d’Origen Arroz Dacsa per a cuinar la millor recepta de paella.

La tradició arrossera de la ciutat de Sueca va prendre el seu màxima esplendor amb este concurs internacional que va nàixer en 1961 com una festa dedicada a la paella i no ha deixat de créixer i prendre major renom a nivell nacional i internacional. Una cita ineludible per als amants de la paella en què es van reunir els millors cuiners del món del nostre plat més emblemàtic.

En esta ocasió van ser 40 participants els que van cuinar la recepta oficial. Mèxic, Itàlia, Perú, Uruguai, Puerto Rico, Estats Units, Còrdoba, Sevilla, Palma de Mallorca, Madrid i Cadis han sigut els llocs de procedència dels experts culinaris que han participat en esta esperada edició. Representants internacionals que, junt amb els representants nacionals, de la Comunitat i locals, van lluitar per cuinar la millor paella. Per a això, partien tots de la mateixa recepta i ingredients per a conquistar al prestigiós jurat i alçar-se amb el preat reconeixement.

 

Segons el jurat, la millor paella valenciana del món es cuina a Madrid, concretament en el restaurante El Madrileño, en la localitat de Guadarrama. En el podi van quedar, en segona posició, Arrossos per emportar Pepi, d’Alcàsser, i la tercera posició la va ocupar el restaurante Tabick Lounge-Arrossos i Brases, de Llombai.

Pel que fa al premi a la millor paella cuinada per un restaurant a nivell nacional, el guardó va ser per a el restaurante El Tracte Gastrobar, de Madrid. Mentres que entre els millors de la “terreta”; el premi al millor arròs cuinat en la Comunitat Valenciana se’l va portar el restaurant L’Arrocería de la Mejillonera, de Benidorm.

A més, s’han entregat els reconeixements de Paelleros d’Honor, en esta ocasió a título pòstum, a tres persones que van mantindre una relació especial amb el certamen: Francisco Segarra, alcalde de Sueca en 1961 i promotor del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca; Jacinto Perea, cap de cuina de l’Hotel Astoria de València i primer guanyador del certamen l’any 1961; i la primera dona guanyadora del Concurs, Josefa Clar Beltrán.

El passat any coincidia amb l’edició número 60 i al no poder celebrar-la s’ha decidit que la de 2021 siga la 60+1, per a mantindre eixa part commemorativa tan especial. Per esta raó, junt amb el concurs s’ha editat un llibre de l’aniversari i una exposició commemorativa en la sala Els Porxets de Sueca. La mostra, davall el nom “60 aniversari de la festa de l’Arròs de Sueca”; oferix un recorregut visual i gràfic cronològic d’estos 60 anys de festa.